Hertenlende in bier met vijgen en kastanjes

Hertenlende in bier met vijgen en kastanjes

Hertenlende in bier met vijgen en kastanjes

Geniet van het wild met dit spectaculaire gerecht van Hertenlende in bier met vijgen en kastanjes, zoveel smaken, zoveel texturen versmolten in dit typische recept voor de feesten.

WAT MOET JE WETEN OVER DE HERTENLENDE IN BIER MET VIJGEN EN KASTANJES?

Geniet van een gastronomisch gerecht voor veel minder dan u denkt. Verklaar jezelf deze kerst tot de perfecte gastheer.

Het hert is te vinden in berggebieden, dichte bossen met vegetatie of weiden.
Zijn dieet is gebaseerd op zachte scheuten, bladeren en grassen, in vrijheid is het een dier dat nauwelijks vet heeft en zeer goed werkende spieren heeft.

Het is wildvlees met een smaak die erg op kalfsvlees lijkt. De hoge biologische waarde in eiwitten wordt geclassificeerd als rood vlees. Zijn hoge index aan eiwit maakt het een zeer geschikt gerecht voor bodybuilders of mensen die snel spieren moeten ontwikkelen , omdat het de spierontwikkeling en groei stimuleert.

Het is een mager stuk met een fijnere en gladdere textuur dan dat van rundvlees.

Het is een eten dat hoog in het vaandel staat, er zijn steeds meer restaurants waar je van deze lekkernij kunt genieten. Daarom hebben veel mensen ervoor gekozen om hertenboerderijen te creëren, waar de dieren worden verzorgd en gevoerd voor latere verkoop en consumptie. Hun vlees heeft niet dezelfde eigenschappen als dat van in het wild gefokte herten.

Onder zijn voedingswaarden is het rijk aan vitamines van groep B, zoals B3, B6 en B12. Deze laatste twee dragen bij aan het voorkomen van ziekten, zorgen voor het cardiovasculaire systeem, helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen.

De belangrijkste mineralen zijn, afgezien van de ijzer in grotere hoeveelheden aanwezig, zijn ook selenium, fosfor en kalium aanwezig Hertenvlees bevat geen koolhydraten.

Profiteer van dit heerlijke recept voor hertenvlees met bier vergezeld van deze fantastische saus van vijgen en kastanjes. Een waar genot, mis het niet.

Geniet van het wild met dit spectaculaire gerecht van Hertenlende in bier met vijgen en kastanjes, zoveel smaken, zoveel texturen versmolten in dit typische recept voor de feesten.

Ingrediënten:

1 kg hertenlende, 2 laurierblaadjes, 8 sjalotten, 2 dl vleesbouillon, 3 eetlepels olijfolie, 2 takjes tijm, 2 takjes peterselie, 2 takjes rozemarijn, 3 dl donker bier, 8 gedroogde abrikozen, 8 gedroogde vijgen, 1 blik natuurlijke kastanjes, 1 lepel suiker, Zout, Peper.

Bereiding:
  1. Kruid de hertenhaas en bind hem vast met touw.
  2. Pel de sjalotten.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en braad het vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin.
  4. Verwijderen en reserveren.
  5. Zet het vuur laag en fruit de sjalotten een paar minuten.
  6. Voeg de laurierblaadjes en kruiden toe en voeg het vlees weer toe aan de pan.
  7. Doop met het bier en de vleesbouillon en breng aan de kook.
  8. Voeg de gedroogde abrikozen, kastanjes en vijgen toe en kook, afgedekt, 1 uur en 15 minuten op laag vuur.
  9. Haal het vlees eruit. Zeef de saus, voeg een eetlepel suiker toe en zet het in een pan op het vuur tot het tot de helft is ingekookt.
  10. Serveer het vlees gefileerd en besprenkeld met de saus, vergezeld van de garnering van vijgen , kastanjes en gedroogde abrikozen.
Hertenlende in bier met vijgen en kastanjes
DrankDrank Vivino Sterrenpakket

.

.

GezondheidGezondheid

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Bedankt om dit bericht te lezen, deel het met je vrienden op facebook. Wil je onze nieuwste blogs ontvangen? Schrijf je nu in via onderstaand E-mail icoon.