Hoe maak je Airfryer Kippenvleugels zonder olie?

Hoe maak je Airfryer Kippenvleugels zonder olie?

Hoe maak je Airfryer Kippenvleugels zonder olie?

Kippenvleugels wekken passies op. Er zijn mensen die ze haten, omdat ze altijd hun handen vuil maken , maar velen van ons beschouwen ze verreweg als het beste deel van de kip. Hou je van kippenvleugels? Lees dan mijn artikel over “Hoe maak je Airfryer Kippenvleugels zonder olie?”

Als u een van degenen bent die de voorkeur geeft aan borst , is dit recept niets voor u. Maar luister, vleugelliefhebbers : deze manier van koken is een game winner.

Zo maak je Airfryer Kippenvleugels zonder olie?

Olievrije friteuses of Airfryers krijgen deze naam omdat ze de resultaten van een friteuse proberen na te bootsen, maar in werkelijkheid zijn ze veel meer als een oven, alleen met een krachtige ventilator.

Het geheim van het klaarmaken van de vleugels is dat je ze in twee fasen maakt, ze 15 minuten op 180ºC kookt en ze later 5 minuten afwerkt op 200º (of zelfs 220º, als je apparaat die temperatuur bereikt) om de huid krokanter te maken. Voor de rest volstaat het om goede kruiden te kiezen, zoals het mengsel dat we hieronder voorstellen, dat onfeilbaar is. Voor dit recept gebruik ik mijn NINJA AF300EU Airfryer.

ingrediënten
  • Kippenvleugels
  • zoete of hete paprika
  • Zout
  • grond zwarte peper
  • gegranuleerde knoflook (gehakte gedroogde knoflook)

De moeilijkheidsgraad is gemiddeld en de totale tijdsduur 25 minuten.

Dit recept kan gemaakt worden met zoveel vleugels als er zonder olie op het oppervlak van je airfryerpan passen. Ze kunnen maar één laag bezetten. Ze kunnen in geen geval over elkaar heen worden gelegd, anders krijgen we ze niet krokant. Dit beperkt het aantal vleugels dat we kunnen maken enorm, dat zal in veel gevallen niet meer dan drie of vier zijn volgens de grootte van de vleugels.

Als de vleugels niet gespleten zijn, snijd ze dan in twee helften. Leg ze in een kom en breng ze op smaak met zoete of hete paprika, een paar draaien versgemalen zwarte peper, een snuifje zout en knoflookkorrels naar smaak. Zorg ervoor dat de vleugels aan alle kanten goed bedekt zijn met kruiden.

Leg de vleugels zonder olie in de pan van de friteuse, zonder ze te overlappen , en programmeer 15 minuten op 180ºC. Na deze tijd kook je ze 5 minuten op 200º. Verwijder de vleugels met behulp van een tang (zorg ervoor dat ze niet in contact komen met het vet dat op de bodem achterblijft) en serveer onmiddellijk.

Airfryers

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Bedankt om dit bericht te lezen, deel het met je vrienden op facebook. Wil je onze nieuwste blogs ontvangen? Schrijf je nu in via onderstaand E-mail icoon.