De beste rijstkoker
Vandaag gaan we het hebben over een zeer interessant en nuttig keukenapparaat, de rijstkoker. De rijstkoker is een apparaat waarmee we rijst comfortabel kunnen stomen om op een gemakkelijke manier een perfect kookpunt te krijgen en dat we, afhankelijk van het model, de rijst warm kunnen houden. Lees mijn artikel verder over “De beste rijstkoker”.
Gekookte rijst is een manier om rijst te bereiden die sterk wordt geïmplanteerd in ons land, omdat we traditioneel bij het praten over rijstgerechten altijd dachten aan de traditionele en beroemde paella’s, of het gebruik om het te combineren in stoofschotels met andere peulvruchten.
Maar dankzij buitenlandse gastronomische invloeden zoals de Aziatische voedselrestaurants waar gestoomde rijst een basisgerecht is in deze keuken, en de migratie van veel Zuid-Amerikaanse mensen naar ons land waar gekookte rijst ook een zeer traditioneel voedsel in hun dieet is, wordt deze manier van rijst koken steeds meer geïmplanteerd.
Rijst is zelfs een sterk aanbevolen voedsel als we een soort dieet volgen, omdat het ons veel energie geeft, zeer snel wordt verteerd en geen vetten bevat die ons dik kunnen maken.
Dus het hebben van een rijstkoker waarmee we dit eenvoudige gerecht kunnen bereiden en waarmee we het kunnen doen door het perfecte kookpunt te krijgen, is zeer aan te bevelen om dit apparaat in onze apparatuur van apparaten en keukengerei te hebben.
Wat is een rijstkoker en hoe wordt deze gebruikt?
Voor degenen onder u die niet bekend zijn met dit keukenapparaat: een rijstkoker is een elektrisch apparaat in de vorm van een kom, die normaal gesproken bestaat uit de buitenmantel van de kom met aan de binnenkant de elektrische weerstanden die, dankzij elektriciteit, worden verhit en de rijst laten gaar worden.
En een interne bak waar de rijst in wordt geplaatst om te koken, die verwijderbaar is zodat hij gemakkelijk wasbaar is en zodat we deze bron zelfs in het midden van de tafel kunnen plaatsen om hem op borden te verdelen.
Hiermee kunnen we zowel de kooktijd als de temperatuur programmeren, dus als we altijd hetzelfde type rijst gebruiken, zorgen we ervoor dat deze er altijd perfect gekookt uitkomt, en bij sommige meer geavanceerde modellen kunnen we de ontstekingstijd programmeren.
Sommige modellen zijn in staat om de rijst warm te houden als hij eenmaal perfect gaar is, waardoor we andere gerechten kunnen maken om te combineren met de rijst zonder dat we ons bewust hoeven te zijn van het koken op hetzelfde moment, of dat het kan worden gekoeld terwijl we aan het bereiden zijn.
Een rijstkoker kiezen, waar moeten we rekening mee houden?
Hieronder zullen we enkele van de kenmerken zien waar we naar moeten kijken voordat we besluiten een rijstkoker te kopen en wat handig is bij de aankoop van de beste rijstkoker die aan uw behoeften voldoet.
Capaciteit: voor hoeveel mensen ga je koken?
Het is niet hetzelfde om voor twee personen te koken dan als je een groot gezin bent en je gaat koken voor 5 personen, dus de rijstkoker die je koopt moet voldoende capaciteit hebben, afhankelijk van de mensen voor wie je de gekookte rijst gaat bereiden.
Er zijn kleine rijstkokers ideaal voor twee personen en grotere en grotere capaciteit voor het geval we voor meer mensen moeten koken.
Dit zouden de eerste filtergegevens zijn om de beste rijstkoker te kiezen die aan uw behoeften voldoet, om te weten welke capaciteit ze hebben en voor hoeveel mensen ze zijn ontworpen, om er geen te klein te kopen, die tekortschiet, of om er een te groot te kopen waarvoor we meer prijs zullen betalen, maar we zullen er geen gebruik van maken.
Reiniging
Zoals elk apparaat en keukengerei waarmee we voedsel bereiden dat we gaan innemen, is het essentieel om ze schoon te maken om vergiftiging te voorkomen, en fundamenteel dat het gemakkelijk schoon te maken is, dus we zullen niet lui zijn om het te gebruiken, omdat we zullen weten dat het op een gemakkelijke en comfortabele manier wordt schoongemaakt.
Het reinigingsgemak is meestal gerelateerd aan de materialen van vervaardiging van de pot, bijvoorbeeld materialen zoals roestvrij staal of geëmailleerde materialen met antiaanbaklaag, hoewel ze een iets hogere prijs hebben dan plastic duurzamer en gemakkelijker schoon te maken zijn.
Daarom, hoewel we weten dat de prijs altijd een factor is die bepaalt bij het doen van een aankoop, is het interessant dat u de kwaliteit prijs en bruikbaarheid waardeert, want als we een model met een plastic interieur kopen, zal het goedkoper zijn dan een roestvrijstalen exemplaar, maar we zullen het onthouden wanneer we het moeten reinigen, omdat het ons meer moeite zal kosten en sneller zal degraderen.
Kijk daarom naar prijzen, maar kijk ook naar de kwaliteit van de productiematerialen en het gemak waarmee ze worden gereinigd.
Bedrijfskenmerken
Een ander belangrijk punt waar we naar moeten kijken bij het kopen van de beste rijstkoker die volledig aan onze behoeften voldoet, is om de bedrijfskenmerken die ze hebben te herzien, omdat er modellen zijn waarmee we het uitgestelde koken kunnen programmeren, dat wil zeggen dat het op een bepaald tijdstip begint, zodat wanneer we thuiskomen, we het op zijn punt hebben.
Andere modellen bieden de mogelijkheid om de rijst warm te houden totdat we hem serveren, waardoor we tijd kunnen besteden aan het bereiden van de rest van de gerechten als de urgentie en zonder de angst dat de rijst uiteindelijk zal drogen of aangekoekt blijven omdat het is afgekoeld.
Dit alles wordt gedaan dankzij de weerstanden die ze hebben om gekookte rijst te koken en dat zal ons verschillende toepassingen toestaan, afhankelijk van de behoeften die we hebben.
Er zijn zelfs modellen waarmee je de intensiteit van de kracht van koken kunt regelen, interessant als we verschillende soorten rijst gebruiken, en ook ten zeerste aanbevolen als we er gebruik van maken om het met ander voedsel te koken.
Merk met goede nationale aanwezigheid
Bij het kopen van een gereedschap of apparaat raden we altijd hetzelfde aan, het kopen van een merk dat bekend is voor het geval we de garantie moeten gebruiken of in de toekomst hebben we technische service nodig om een reparatie uit te voeren.
De prijsverschillen tussen sommige merken en andere zijn niet overdreven hoog, dus iets meer investeren in een bekend merk zal altijd zijn als een verzekering voor mogelijke storingen of technische servicebehoeften.
Best beoordeelde Rijstkokers
Welnu, we beginnen met het goede, met de vergelijkende rangschikking van de beste rijstkoker op basis van kwaliteitsprijscriteria, om de taak van het kiezen van de beste rijstkoker en degene die het beste bij uw kookbehoeften past, te vergemakkelijken. Klik op onderstaande foto om onze Top 10 van Beste rijskokers te bekijken.
Wat is de kooktijd van rijst?
De kooktijd van rijst varieert afhankelijk van de rijstvariëteit die we gebruiken.
Sommige soorten hebben hardere granen en hebben meer kooktijd nodig, andere in plaats daarvan minder.
Sommige moeten worden gebakken Ik geef de voorkeur aan een beetje tijd om ze zachter te maken en te voorkomen dat ze op de paellapan blijven plakken.
Zelfs onlangs zag ik een televisieprogramma van een kok die gespecialiseerd was in paella’s en hun variëteiten en ik had geverifieerd dat afhankelijk van de geografische plaats waar het koken wordt gedaan, de kooktijd varieert.
Het is niet hetzelfde om rijst te koken in de bergen op een hoogte van duizend meter en om het direct aan de kust op zeeniveau te doen.
Dit hangt samen met de dampdruk.
Op grotere hoogten is de dampdruk lager, dat wil zeggen, als het water normaal gesproken op zeeniveau 100 ºC moet bereiken om te koken, neemt de kooktemperatuur af naarmate we hoger zijn.
Dat is de reden waarom, afhankelijk van de geografische plaats waar je woont en de hoogte van de zeespiegel, de kooktijd anders is.
Wat is de juiste verhouding van water en rijst?
Hier hangt het af van het gerecht dat je kookt, maar als het voor een paella gaat, geven de meest deskundige koks aan dat het aandeel water het dubbele moet zijn van dat van rijst.
Hoe maak je witte rijst in een rijstkoker?
Een van de voordelen van dit type rijstkoker is dat de hoogte geen invloed heeft op de kooktijd omdat ze afgedekt zijn.
Voeg de hoeveelheid water toe die in de rijstkoker staat aangegeven en de hoeveelheid rijst, en we hebben altijd witte rijst klaar zonder er over te gaan.