De Beste Houtskoolbarbecues in Europa
De Beste Houtskoolbarbecues in Europa: Er zijn honderden websites in Europa die producten en artikelen vergelijken en testen.
We hebben deze websites bezocht, zowel in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Potugal, Spanje, Zweden en Zwitserland.
We hebben hun testen en vergelijkingen bekeken en vooral hun commentaar gelezen over de verschillende producten die ze hebben getest. Daaruit hebben we een samenstelling gemaakt uit De Beste “Houtskoolbarbecues in Europa”.
De Beste Houtskoolbarbecues in Europa
De houtskoolbarbecue is een klassieker voor zondagse uitjes, een feestje met vrienden of een familielunch.
Koken met een houtskoolbarbecue heeft veel voordelen , allereerst het feit dat de rooksmaak van op de grill gegaard vlees onnavolgbaar is. Om deze reden kan een uitstekende barbecue niet worden vergeleken met andere kookmethoden, zelfs niet als ze comfortabeler of sneller lijken.
Om vlees, vis en groenten perfect te grillen, voor op reis, op de camping of een feestje in de tuin of op het terras, in deze barbecue vergelijking zien we welke de beste houtskoolbarbecues in Europa op de markt zijn om dit jaar te kopen en welke te kiezen volgens uw eigen behoeften.
De Beste Houtskoolbarbecues in Europa: Kopers handleiding
Hoe kies je een houtskoolbarbecue?
Laten we eens kijken wat de fundamentele kenmerken zijn waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste ideale houtskoolbarbecue volgens uw behoeften.
Soorten houtskoolbarbecues
Er zijn verschillende soorten ronde of rechthoekige barbecues, open of met deksel, tafel en gecombineerd, en elk is ontworpen voor verschillende behoeften, toepassingen en voorkeuren.
Ronde barbecue met deksel
Het zijn barbecues met een rond kookoppervlak. Ze hebben een kom, ook wel een tank genoemd, en een deksel. Met de ondersteuning van een statief (3 poten) of een ander soort steun biedt dit type barbecue een ander kooksysteem dan de open barbecue. Sterker nog, dankzij de ronde vorm circuleert de lucht op een andere manier binnen, stijgt de temperatuur sneller en worden hoge temperaturen gelijkmatiger gehandhaafd. Daarnaast verminderen het ventilatiesysteem en het deksel de rookvorming.
Rechthoekige barbecue met deksel of open
De traditionele barbecue is open en heeft bijna altijd een rechthoekige vorm die een groter kookoppervlak biedt. Het kookrooster wordt afgeschermd door een min of meer hoog scherm. Over het algemeen bieden barbecues voor rechthoekige terrassen meer mogelijkheden als ze verwisselbare en in hoogte verstelbare grills hebben, omdat dit je meer veelzijdigheid geeft, evenals enkele modernere modellen met deksel.
Als je een rechthoekige barbecue koopt, kun je een model kiezen dat is uitgerust met planken om gerechten en etenswaren op te bergen, een functie die het koken veel gemakkelijker maakt.
tafel barbecue
Dit soort draagbare houtskoolbarbecues zijn ultracompact, zonder wielen en onderstel. Om deze reden moeten ze op een tafel of ander oppervlak worden geplaatst. Ten slotte kunnen ze ook op de grond worden geplaatst en er als een kampvuur omheen zitten.
In die zin zijn ze minder comfortabel, maar erg handig als je licht reist en er niet veel ruimte in de auto is. Natuurlijk zijn ze ook prima te gebruiken in de tuin. Op de markt zijn er modellen van ronde tafel en open barbecue.
Gecombineerde houtskool- en gasbarbecue
Het aansteken van de houtskoolbarbecue kan in sommige gevallen lastig zijn, zeker voor minder ervaren personen. Er zijn in de handel verkrijgbare combinatiebarbecues die zijn uitgerust met een gasstarter. Op hun beurt onderscheiden ze zich in barbecues met elektrische of handmatige inductie.
In wezen zijn dit barbecues die het ontsteken versnellen dankzij de onmiddellijke verwarming van de houtskool. Deze modellen zijn ook erg handig wanneer u beide brandstoffen wilt gebruiken. Zo kan houtskool worden gebruikt bij het koken in de tuin en gas bij het koken op het terras of balkon om rook te voorkomen.
High-end combi-barbecues zijn een kruising tussen barbecue en oven, sterker nog, de beste modellen zijn altijd uitgerust met een deksel en een of meer zijbranders om ander voedsel te koken of warm te houden. Ze bevatten knoppen en een thermostaat om de temperatuur te regelen.
Het zijn zeer efficiënte maar niet draagbare modellen en hun draagbaarheid is beperkt tot de tuin of achtertuin.
Materialen
De lichtere houtskoolbarbecues zijn modellen gemaakt van roestvrij staal of gemengd staal – aluminium materiaal. Ze zijn het gemakkelijkst schoon te maken, roestvrij en weerbestendig, daarom kiezen de beste merken houtskoolbarbecues voor deze robuustere materialen.
Er zijn echter nog veel gietijzeren modellen op de markt. Gietijzer warmt langzamer op, maar het is een uitstekende warmtegeleider en zorgt voor uitzonderlijk koken. Daarentegen duurt het schoonmaken langer dan bij stalen barbecues.
Zelfs voor de constructie van het grillrooster is roestvrij staal altijd het beste materiaal voor hygiëne en gemakkelijke reiniging, ook omdat het niet vervormt in de hitte. Aluminium grills, die lichter te hanteren zijn, komen ook vaak voor, zolang ze voedselveilig en nikkelvrij zijn.
Waar kan ik De Beste Houtskoolbarbecues in Europa online kopen?
Op de website van BOL vonden we een TOP 10 van de Best beoordeelde Houtskoolbarbecues. Maar laat je ook inspireren door wat andere kochten en bekijk hier de Populairste Houtskoolbarbecues.