Superfoods Marketing of realiteit ?
Superfoods Marketing of realiteit ? Johannesbrood, açaí, kurkuma, chlorella, chia, matcha, maca… je hebt vast wel eens gehoord of gelezen over deze producten die als superfoods worden gedefinieerd.
Ingrediënten, vaak oud, exotisch en weinig bekend bij de meeste mensen, en die over het algemeen zaden, fruit of gedroogde producten zijn. Maar de vraag is: zijn het echt superfoods? Hebben ze gezondheidsvoordelen? Wordt deze term correct gebruikt of is het gewoon een marketingstrategie?
Volgens mij bestaan er geen superfoods; er zijn voedingsmiddelen met een beter of slechter voedingsprofiel binnen de voedingsstoffen die ze bevatten. Ze kunnen elk voedsel bevatten.“Kurkuma is bijvoorbeeld een ingrediënt dat ontstekingsremmende eigenschappen zou hebben, maar omdat het zo weinig wordt gebruikt omdat het over het algemeen als smaakmaker wordt gebruikt, is de waarheid dat praten over de superkrachten van kurkuma behoorlijk moeilijk is. De consumptie ervan vindt plaats in zeer kleine hoeveelheden, en dat gebeurt in veel andere gevallen van ingrediënten die worden gedefinieerd als superfoods ”.
“De term superfoods is een term die in de mode is geraakt omdat er bepaalde producten veel meer van worden verkocht. Binnen voedsel zijn er geen engelen of demonen; noch superfoods, noch gif. Wat waar is, is dat de natuur ons voorziet van ander voedsel en dat de industrie ons kan voorzien van andere voedselproducten waaraan men gewend is geraakt gedurende het hele leven te consumeren.”
Bewandel het gezonde pad
Superfoods Marketing of realiteit ? De sleutel tot een gezond dieet ligt niet in een enkel ‘magisch’ voedsel of een ‘superfood’, maar in het uitvoeren van een dieet dat alle bestaande voedselgroepen omvat: zuivelproducten – voornamelijk laag- vette – (melk, yoghurt en kaas), eieren, allerlei soorten vlees (het wordt aanbevolen dat ze mager zijn), fruit en groenten (die een bron zijn van vitamines, mineralen, vezels en water).
zetmeel
“Een andere belangrijke groep is zetmeel, waartoe alle granen, peulvruchten, pasta’s, meel en granen behoren. De aanbeveling is om volle granen te consumeren met al hun schaal en vezels, Hoe kan het Yamani-rijst zijn in plaats van witte rijst? Kies ook voor volkoren granen, volkorenmeel en peulvruchten in verschillende bereidingen. En probeer in kleinere hoeveelheden te consumeren.
bakkerij
wat meer uitgebreide producten zijn, zoals pizza’s, empanadas, cakes, brood en bakkerijproducten. Een andere tip is om te proberen producten te kiezen die zijn gemaakt met volkoren meel, zaden of noten, omdat ze een grotere hoeveelheid vezels bevatten en in vezels vinden we naast het vinden van vitamines en mineralen stoffen die erg belangrijk zijn voor wat we noemen onze microbiota, darmen(die goede kleine beestjes die onze darmen koloniseren).
De sleutel is om een verscheidenheid aan voedingsstoffen te eten: eet alles en eet geen eentonig dieet met weinig voedsel. Drink ook 2 liter water per dag en vermijd alle suikerhoudende dranken of het toevoegen van suiker aan infusies ”.
Fruit en groenten
Ten slotte benadrukt de specialist het belang van het consumeren van fruit en groenten, aangezien deze de ultieme bron van vitamines, mineralen, vezels en water zijn. In de voedingsgidsen met advies van deskundige instanties, wordt aanbevolen om 5 porties fruit en groenten per dag te eten , maar uit de laatste onderzoeken is gebleken dat ze op een algemeen niveau in de bevolking niet worden geconsumeerd. 2porties.
“Het belangrijkste is om die 5 porties per dag te consumeren die heel gemakkelijk kunnen worden gedekt door 3 fruit per dag te eten en te kiezen voor een groentesalade of een gegrilde, gekookte of gestoomde groente tijdens de lunch en het diner. Zoals ik in het begin al zei, gaat het om de verscheidenheid aan voedingsstoffen.
Waar kan je Superfoods online kopen?
Superfoods kan je op verschillende websites online kopen. Als je gewoon even bij Amazon kijk, zal je zien dat je er meer dan 10.000 verschillende soorten kan kopen. Maar ook bij bol vind je honderden superfoods.