De perfecte pannenkoek
De perfecte pannenkoek geliefd bij kinderen en ook geweldig voor nieuwkomers in de keuken!
Ingrediënten voor 4 personen
400 gram meel, als je wilt kan je ook volkorenmeel gebruiken
750 ml Melk Vetarm
1 snuifje zout
3 grote eieren
1 scheut mineraal water
Boter om te bakken
Ja, ik weet wat velen nu denken. De Chef Kok (of de wereld) had het nog steeds nodig:
een recept voor pannenkoeken !! Maar geloof me, uit eigen ervaring kan ik je zeggen: het is nodig!
Meng de bloem, melk, eieren en een snufje zout met de handmixer tot je een glad deeg krijgt. Laat het deeg vervolgens ongeveer een half uur in de koelkast rusten.
Haal het deeg vervolgens uit de koelkast, voeg een flinke scheut mineraalwater toe en roer nogmaals kort.
Begin met het opwarmen van de kookplaat tot de hoogste stand en doe een beetje boter in de pan.
Je kan je pannenkoeken ook maken met een pannenkoeken maker.
De pannenkoeken worden het meest gelijkmatig gemaakt:
Haal de hete pan van de kookplaat en verdeel de boter gelijkmatig door deze vakkundig te draaien. Giet nu een pollepel deeg in de hete pan met een grote pollepel en verdeel het gelijkmatig door te draaien.
Belangrijk:
wacht nu zeker lang genoeg tot de onderkant goed bruin is geworden en de pannenkoek dienovereenkomstig is uitgehard. Dit merk je gemakkelijk wanneer je de pannenkoek probeert op te tillen met de spatel. Als dat makkelijk is, draai je de pannenkoek gemakkelijk om zonder hem te scheuren. Bak nu de tweede kant in een mooie goudgele kleur.
smakelijk.
Amerikaanse pannenkoeken
Ingrediënten voor 4 personen
600 gram meel
400 ml Melk
800 ml Natuurlijke Yoghurt
8 el Suiker
4 stuks bakpoeder
12 eieren
4 snuifjes zout
Olijfolie
Ahornsiroop
Klop de eieren tot een mooie, lichte schuimmassa.
Meng melk en yoghurt, ik neem ongeveer 200 ml yoghurt, de rest van de melk. Je kunt ook meer of minder yoghurt nemen, afhankelijk van wat je daar hebt. Dat maakt de pannenkoeken erg dik en sappig!
Voeg geleidelijk de bloem, bakpoeder, melk en yoghurtmengsel, zout en suiker toe aan de eieren en blijf goed roeren. Mogelijk. Voeg wat meer melk toe als het deeg te dik is. Maar het zou al stroperig moeten zijn.
Verwarm de pan op middelhoog vuur, voeg ongeveer een theelepel olie toe en bak het hele deeg één voor één in pannenkoeken. Belangrijk! Gebruik heel weinig olie en bak langzaam, d.w.z. op middelmatige stand, niet te heet.
Ze smaken heerlijk met ahornsiroop, suikerbietensiroop of met fruit