Barbecue en buiten eten

De zomer is het ideale seizoen om buiten te genieten van de lekkerste maaltijden. Dit is een tijd voor grote banketten, Barbecue en buiten eten, met sappige lekkernijen en verfrissende drankjes, samen met vrienden of familie. Bovendien kan dit alles onder een aangenaam klimaat dat bevorderlijk is voor deze activiteiten.

Deze activiteiten zijn niet alleen zeer de moeite waard, maar ze zijn ook vrij goedkoop. Het is niet nodig om op reis te gaan om even weg te zijn van het hectische leven, het kan ook worden bereikt door te genieten van een goede maaltijd in de tuin van het huis of op een andere buitenplaats.

In dit seizoen is het raadzaam om een ​​barbecue te bereiden, een emblematische maaltijd om buiten te bereiden. Bovendien zijn er nu veel faciliteiten om ze te maken, aangezien u de traditionele houtskool-grills of de meest innovatieve gas- of elektrische grills kunt gebruiken. Met elk van hen is het mogelijk om heerlijk vlees te bereiden, zoals steaks, worstjes, ribben, enz.

Met deze buitenbarbecues kun je ook vis verwerken, al moet je het wel van het vlees scheiden om te voorkomen dat de smaken zich vermengen. Kook gemakkelijke en lichte vis om te combineren met het gebruikelijke vlees. De ideale vissen voor op de barbecue zijn tonijn, makreel of sardines.

Hoewel barbecues de meest traditionele vorm van buiten dineren is, is het ook mogelijk om andere maaltijden te bereiden. Zo is het mogelijk om te genieten van heerlijke paella’s, op basis van kip, konijn, groente of welk ander ingrediënt dan ook.

Houd er rekening mee dat buiten eten altijd heel goed samengaat met originele zomerse salades . Deze geven elk gerecht niet alleen een smaak die meer past bij het seizoen, maar vullen ook de voedingswaarde aan. We mogen niet vergeten om salades te begeleiden met dressings die hun smaak versterken.

In die zin is het, zowel voor dressings als voor elk ander voedsel, raadzaam ervoor te zorgen dat ze niet lang buiten staan ​​voordat ze worden gegeten, omdat de zomerhitte de afbraak van sommige voedingsmiddelen intensiveert. Op deze manier vermijden we elke vorm van voedselvergiftiging.

Ten slotte moeten deze maaltijden altijd vergezeld gaan van een goede hoeveelheid verfrissende drankjes, zodat ons lichaam de nodige hydratatie krijgt. Tot de gezondere opties behoren vruchtensappen, ijsthee of verfrissende fruitsmoothies. Maar bij zomers weer kiezen de meeste mensen een lekker fris pintje.

Video door Askar Abayev via Pexels

Bestaande barbecue-types en buitenkeukens in Barbecue en buiten eten

Nu de hitte en de zomer er zijn, is barbecueën wat je het liefste wilt! , maar daarvoor moet u eerst de beste barbecue voor u kiezen uit alle soorten barbecues die momenteel op de markt zijn. Aangezien het aanbod momenteel enorm is, kan de beslissing om voor de ene of de andere barbecue te kiezen moeilijk zijn.

Als doorslaggevende factoren om te kiezen voor een van de barbecues tussen alle bestaande barbecuetypes , zijn niet alleen het aantal mensen van invloed, maar ook het aankoopbudget, de gekozen locatie en de frequentie van gebruik die je hebt gepland.

Ten slotte is natuurlijk ook uw eigen smaak bij het grillen van invloed : als u van de rooksmaak van uw vlees en vis houdt, is de klassieke houtskoolgrill het meest geschikt voor u.

Mocht je nog niet weten welke barbecue voor jou het meest geschikt is, dan vind je hier een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de meest populaire barbecue soorten bij Barbecue en buiten eten.

Houtskoolbarbecues

Houtskoolbarbecues: een van de meest aanbevolen soorten barbecues!

Gloeiende houtskool en typisch rookaroma: de klassieke houtskoolbarbecue is nog steeds erg populair onder de bestaande barbecuetypes op de markt! Houtskoolgrills zijn geschikt voor zowel beginners als barbecueprofessionals. Deze hebben meestal betaalbare prijzen, zijn praktisch en gemakkelijk te vervoeren.

Vooral na een lange kooktijd proef je het fijne rookaroma pas echt in je vlees en vis. De houtskoolbarbecue heeft echter ook een langere opwarmtijd: normale houtskool ontsteekt heel snel, maar bij briketten moet je ongeveer 30 minuten wachten tot hij de juiste temperatuur heeft bereikt.

Een houtskoolbarbecue is ook bijzonder handig en praktisch voor iedereen die wil grillen. Een van de voordelen van dit soort barbecues? Ze kunnen gemakkelijk overal worden gedragen en vervoerd! Meer info…


Gas barbecues

Gasbarbecues: barbecues voor echte professionals!

Wil je spontaan , snel en zonder veel voorbereidingstijd grillen , dan zijn gasbarbecues perfect voor jou! : Met een druk op de knop is je barbecue na enkele minuten klaar voor gebruik. De meeste soorten gasbarbecues zijn traploos verstelbaar en maken daardoor volledige temperatuurregeling mogelijk.

Veel van de gasbarbecues hebben ook veel praktische extra’s ingebouwd: van zijverwarmingsvlakken tot pizzastenen en rotisseries. Zo worden sommige soorten gasbarbecues professionele buitenkeukens!

Gasbarbecues zijn echter een stuk minder flexibel dan houtskoolbarbecues. Zelfs het vervoeren van een gasfles kan een uitdaging zijn. Ten slotte worden gasbarbecues door hun complexere verwerking vaak geassocieerd met een hogere aanschafprijs. Meer info…


Elektrische barbecues

Elektrische barbecues: snel klaar!

Elektrische barbecue of houtskoolbarbecue, welke soorten barbecues zijn het meest geschikt? Dit is geen competitie tussen verschillende soorten barbecues, maar ze zijn juist de perfecte aanvulling op elkaar. Het is dus geen toeval dat de meeste eigenaren van houtskoolbarbecues ook een elektrische grill hebben.

Qua flexibiliteit zijn alle soorten elektrische barbecues onverslaanbaar: op het balkon, op het terras of in de keuken als het regent, de elektrische barbecue kan overal worden gebruikt. De enige vereiste? Een stopcontact.

Alle soorten elektrische barbecues zijn ook populair bij de lokale bevolking omdat ze heel weinig rook produceren en geen onaangename geuren afgeven, dus ze zijn niet hinderlijk bij Barbecue en buiten eten.

Als het om smaak en warmte gaat, hoeven elektrische grills zich niet te verschuilen achter gasbarbecues en houtskoolbarbecues. Net als bij gasgrills kan ook de warmte eenvoudig worden geregeld en is zelfs indirect grillen mogelijk. Meer info…


Buitenkeukens

Buitenkeukens.

De keuken is een van de belangrijkste onderdelen van ons huis en daar bestaat geen twijfel over. We zijn heel goed gewend aan het concept van traditionele binnen-keukens. Maar heb je er wel eens aan gedacht om een ​​buitenkeuken te hebben? Het concept van een buitenkeuken wint de laatste tijd enorm aan populariteit. Het is een plaats buiten het huis die kan worden gebruikt voor voedselbereiding en om te koken. Meer info…

Eerst en vooral is de locatie. Je moet een perfecte plek vinden die je kunt wijden aan de installatie van de keuken. Je moet eerst de ruimte voorbereiden en ervoor zorgen dat je een schoon en egaal oppervlak hebt om een ​​keuken te bouwen. Als het een plat oppervlak heeft, is het geweldig. Maar als je er geen hebt, moet je ervoor zorgen dat je de ruimte op de juiste manier vrijmaakt om er een te bouwen. Lees ons artikel over Buitenkeuken verhoogt de waarde van je woning.


betonnen barbecues

Betonnen barbecues

De ideale optie voor tuinen of flinke terrassen waar we een ruimte om te koken kunnen toewijzen. Idealiter wijzen we naast de keukenruimte nog een aanbouw toe om comfortabeler te kunnen werken. Ze zijn meestal gemaakt van vuurvaste baksteen en zijn solide en stabiel. Ze kunnen zich voeden met zowel houtskool als brandhout.

Ondanks dat het gebouwd is, heeft dit type barbecue ook een specifieke hoes nodig om de grill te bewaren als het seizoen voorbij is. Meer info…

Tips om veilig te barbecueën bij barbecue en buiten eten

De veiligheid en die van u staat voorop. En dat geldt ook bij het bereiden van een barbecue . Om van de avond te genieten, moet u bepaalde veiligheidsmaatregelen respecteren en over de producten beschikken die u beschermen en het gebruik van de barbecue veiliger maken. Hier zijn enkele tips om Barbecue en buiten eten veilig te laten verlopen.

Leg een brandvertragende deken of mat onder de barbecue

Voordat je aan de slag gaat met het voorbereiden van je barbecue, bescherm je de ruimte met een brandvertragende barbecuemat. Zo bescherm je de vloer tegen vonken die kunnen vliegen bij het aansteken van de barbecue en het koken. Daarnaast kunnen blusdekens worden gebruikt om de vlammen te doven in geval van brand.

Zet de barbecue op een stabiele en vlakke plaats

De plaats die uw barbecue inneemt, moet aan verschillende veiligheidseisen voldoen : een stabiele en vlakke ondergrond, een buitenplaats en beschut tegen de wind. Het is belangrijk om aan deze aspecten te voldoen zodat alles correct en zonder ongelukken verloopt. Je moet de barbecue op een plek plaatsen die minder wind krijgt, omdat hierdoor vonken en as kunnen ontstaan. Plaats het ook in een open ruimte zonder takken, daken of luifels in de buurt (vermijd in het algemeen elk element van ontvlambaar materiaal in de buurt).

Gebruik het juiste barbecuegerei

Hoewel het heel eenvoudig lijkt, kunnen de barbecuetools die je gebruikt je helpen om onnodige gevaren te vermijden. De spiesen, lepels, tangen, vorken en peddels hebben een lange steel -roestvrij staal- waarmee op veilige afstand van het vuur gekookt kan worden. Zo ben je beter beschermd tegen eventuele vonken die van de barbecue kunnen springen.

Altijd met vuurvaste handschoenen

Zelfs als u het juiste keukengerei gebruikt, is het de moeite waard om speciale handschoenen en een dik schort aan te trekken om u te beschermen tegen de hitte en eventuele vonken die van het vuur kunnen komen. Door handschoenen te dragen voorkom je dat het pincet onbedoeld dicht bij het vuur komt, heet wordt en je hand verbrandt als je het oppakt.

Een andere aanbeveling is dat je nooit eten op de barbecue bereidt zonder shirt , ook niet als je net uit het zwembad komt.

Steek de barbecue altijd aan met specifieke producten

Gebruik geen benzine, alcohol of andere brandstof (dit is gevaarlijk en geeft smaak aan voedsel). Ontstekingssets zoals vat of emmer voor houtskoolbarbecues zijn een optie die het aansteken vergemakkelijkt, veiliger en sneller maakt en een correcte verbranding van de houtskool garandeert, zodat het voedsel gelijkmatig wordt gekookt.

Houd een brandblusser bij de hand

Bij een opflakkering of kleine brand is het raadzaam een ​​brandblusser of een branddeken in de buurt te hebben. Bij verbranding zal de blusser het vuur doven. Een emmer zand werkt ook. Onthoud dat water niet de beste oplossing is om de vlammen in de keuken te doven.

In het geval van gasbarbecues

Controleer de installatie van gasbarbecues om te controleren of er geen lekken zijn voordat u deze gebruikt.

En onthoud naast deze tips dat je de barbecue altijd in de gaten moet houden als deze aan staat en kinderen en huisdieren uit de buurt van het vuur houdt om ongelukken, struikelen en vallen te voorkomen.

De beste Barbecues bij Barbecue en buiten eten

Als u geïnteresseerd bent in de mening van onze experts, zijn dit de beste barbecues volgens hun criteria.



DIDOSHOP

Recent Posts

Tefal Actifry Extra FZ722015: Een Revolutie in de Keuken

Voor alle foodies en culinaire liefhebbers is er goed nieuws: met de Tefal Actifry Extra…

3 maanden ago

De Best Verkochte soepmakers of soepkokers

Een soepmaker of soepkoker is ideaal voor bij je thuis in de keuken om op…

3 maanden ago

Bestsellers in vuurschalen

De tijden veranderen en tuinvuren, vuurpotten of vuurschalen worden weer steeds populairder. Ze creëren immers een ontspannen…

3 maanden ago

Infraroodlampen om pijn te verlichten

Infrarood licht kan erg nuttig zijn om spierpijn te verzachten , zoals contracturen, ischias, artritis, trekken... Ons…

3 maanden ago

Aankoopgids Melkopschuimer

Er zijn weinig dingen in het leven zo prettig als 's ochtends, zodra je wakker…

3 maanden ago

Wandelen en gewicht verliezen

Wandelen is een aantrekkelijke activiteit waarmee je het lichaam in korte tijd kunt versterken. Maar helpt…

3 maanden ago