Bestsellers Inmaakketels
Bestsellers Inmaakketels: Met een inmaakketel, ook wel weckketel genoemd, maak je weckpotten in zoals jampotten. Hierdoor blijft de jam langer goed. halfautomatische inmaakketels hebben een kraantje en de temperatuur kun je instellen.
Het koken van groenten en fruit is een mogelijke vorm van voedselopslag. Het maakt eigenlijk deel uit van de menselijke geschiedenis. Omdat mensen, om zichzelf in de koude wintermaanden te kunnen voeden, herhaaldelijk manieren hebben gevonden om voedsel blijvend duurzaam te maken. Het drogen van voedsel is een vorm, zelfs vlees wordt in de Scandinavische landen gedroogd en blijft maandenlang stabiel. Vooral jam is erg populair om in te bewaren. Inmaken is de andere variant. Met de inmaakmachine kunnen de vers geoogste vruchten worden geconserveerd tot compote, brij of vruchtensap.
In Duitsland heeft koken naam gemaakt met de naam Weck. Dankzij Johann Carl Weck begon de efficiënte vorm met de weckpot en wordt tot op de dag van vandaag voortgezet met de inmaakmachine. Hij verwierf het patent voor conservering in 1895. Een speciale pot, een rubberen afdichting en een mechanisme hebben altijd gezorgd voor de luchtdichte afsluiting. Als intelligente zakenman zorgde hij ervoor dat het inmaakproces snel bekend werd. Huisvrouwen gebruikten maar al te graag de bril die hij “Einweck-bril” noemde. Niet alleen een nieuw product, maar ook een nieuw woord ontstond en de Duden nam in 1907 het woord “Einwecken” op als synoniem voor het bewaren van voedsel.
Technisch gezien gaat het nog steeds om conserven. In het geval van de Conserven worden in de glazen zelf gekookt. In de volksmond spreken mensen nog steeds over steriliseren. Vanuit juridisch oogpunt is de term welkom om te gebruiken. Gaat het echter om confituurringen, potpotten of de jammachine, dan mogen alleen producten van het bedrijf Weck zo worden geëtiketteerd. Als onderdeel van de naam wordt de term “Einweck” ook beschermd door J.Weck.
Diverse varianten van de inmaakmachine
De wake-up cooker is nu verkrijgbaar in verschillende versies. De goedkope versie in de plastic versie, als emaille container of roestvrij staal. In deze context is de sapcentrifuge het ideale accessoire voor het maken van heerlijke sappen van vers fruit. De hele appel- of pruimenoogst kan eenvoudig worden verwerkt tot lekkere sappen. De bediening is heel eenvoudig en heeft een groot voordeel: Bij Inmaken kunnen meerdere glazen tegelijk worden gekookt. De fruitmassa wordt in de potten gedaan en verzegeld. De wekmachine is nu gevuld met water en de gewenste temperatuur is geselecteerd. De timer zorgt ervoor dat het apparaat automatisch uitschakelt nadat de tijd is verstreken, de glazen kunnen afkoelen in de container. Iedereen die in een inmaakmachine heeft geïnvesteerd, kan vele jaren of decennia profiteren van het inblikken. Iedereen kent het moment bij het ontbijt zeker: de zelfgemaakte jam op het knapperige ontbijtbroodje zorgt voor de mooiste momenten.
Wat raden wij u aan
Weck inmaakketel WAT 14A
De Weck WAT 14A automatische kookketel is gemakkelijk te gebruiken. Met een vermogen van 2000 watt is het een van de bijzonder krachtige modellen. Met zijn 2-laags emaille ziet hij er echt leuk en retro uit, dankzij het zwarte deksel van hoogwaardig kunststof en de geweldige rode alarmprint met de aardbei. Zoals in oma’s tijd – maar dan met moderne technologie! Daarom staat dit toestel aan de top bij Bestsellers Inmaakketels.
De inmaakkoker is heel gemakkelijk te gebruiken. Aan de voorkant vind je een draaischakelaar waarmee je de temperatuur kunt instellen (traploos tussen 30 ° C en 100 ° C, er is ook een sapprogramma). Dit is bijzonder praktisch omdat de Weck WAT 14A voor u denkt.
Glühwein kan ook gemakkelijk
met de kraan geschonken worden . Daarnaast kunt u bij dit model de bediening ook op “continu bedrijf” zetten en zo het apparaat langer gebruiken dan de langst mogelijke duur van de tijdklok (120 minuten). Dit is vooral handig als u B. wil soepen, stoofschotels, worstjes en dergelijke warm houden. Meer info…