De beste rode wijnen
Ontdek de beste rode wijnen
Bij de ons vindt u rode wijnen van Frankrijk tot Nieuw-Zeeland, van de klassieke tot nieuwe wijnlanden. Dat maakt het soms lastig om te kiezen, daarom hebben we gekeken wat de populairste rode wijnen zijn van onze klanten.
La Bestia Governo
Rijk aan zoet fruit en mokkaweelde, zelfs lekkerder dan menig Amarone… Dan gaat het natuurlijk om de sensationeel rijke Toscaanse La Bestia. Een ‘beest’ van een wijn met opnieuw 98 punten.
Gelaagd en complex van smaak
Wijnsoort Rode Wijn
Land Italië
Druivenras Merlot, Sangiovese
Regio Rode Wijn
Smaakprofiel Complex, krachtig & vol
Alcoholgehalte 13.50
Jaargang 2018
Classificatie IGT Toscana
Houtrijping 4 maanden
Serveertemperatuur 16-18 °
Allergenen Bevat sulfieten
Afsluiting Kunststof kurk
awards
Een ‘beest’ van een wijn met 98 Maroni punten”
Drie jaar geleden stonden zes Governo’s op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso’s en Appassimento’s. De grote verrassing van deze proeverij bleek de 2015 Governo, La Bestia uit Toscane ook een beest van een Governo te zijn. Hierin was duidelijk proefbaar dat de Governo’s die slechts gedeeltelijk gemaakt worden van ingedroogde druiven, een levendigere fruitstijl hebben dan de wijnen die volledig van ingedroogd fruit zijn gemaakt. Maar even krachtig en rijk van smaak met méér spanning en minder alcohol: 13,5% tegen Amarone 15% of meer. Hij kreeg daarom 18 Wijnbeurspunten en maar liefst 96 punten van Luca Maroni, de Italiaanse Robert Parker. Een groot favoriet bij vele Wijnbeurs klanten!
Governo
Na het grote succes is deze rode Toscaanse wijn opnieuw geselecteerd en kreeg zelfs 98 Maroni punten. De 2018 overdondert met zijn rijkdom aan zoet fruit en mokka weelde en is zelfs lekkerder dan mening Amarone, maar kost een fractie van de prijs. Hierdoor is de rode Italiaanse wijn wellicht de beste koop van heel Italië.
Op het etiket van de La Bestia staat een everzwijn afgebeeld. Met het everzwijn hebben wijnboeren een haat/liefde verhouding. Want het allesverslindende everzwijn is de schrik voor elke wijngaard omdat ze de druiven op snoepen! Maar de boeren zijn ook verzot op hen! Ze zijn namelijk gek op het everzwijn, omdat deze zo goed smaakt bij hun wijn!
De wijn La Bestia is gemaakt volgens een eeuwenoude Toscaanse methode: Governo All ’uso Toscano. Volgens deze wijntechniek wordt er voor een deel ingedroogde druiven gebruikt. En er vindt er een tweede vergisting plaats. Deze zeldzame methode zorgt voor wijnen met een volle body, lange afdronk en vol aroma. Een vergelijkbare techniek wordt ook gebruikt bij Amarone wijnen.
Don Mendo Gran Reserva
Meest toegankelijke Don Mendo tot nu toe
Wijnsoort Rode Wijn
Land Spanje
Druivenras Cabernet Sauvignon, Garnacha, Tempranillo
Regio Carinena
Smaakprofiel Complex, krachtig & vol
Alcoholgehalte 14.00
Jaargang 2013
Classificatie DO Cariñena
Houtrijping 18 maanden
Serveertemperatuur 16-18 °C
Allergenen Bevat sulfieten
Afsluiting Kurk
awards Don-Mendo-Gran-Reserva Don-Mendo-Gran-Reserva
”Fraai versmolten 7 jaar oude Gran Reserva met 2x goud”
Bodegas San Valero is sinds 1944 één van de topproducenten in de regio Cariñena. Hun wijnmakers combineren passie en respect voor traditie met de modernste wijn maak technieken die Europa te bieden heeft. Dit wijnhuis begeleidt 700 boeren bij het cultiveren van hun wijngaarden. Ze selecteert het mooiste fruit om Spaanse wijnen van topkwaliteit te maken. Door de koele nachten, harde wind en de relatief hoge ligging van de wijngaarden worden de druiven hier perfect rijp met minimale behandeling.
20% van de Garnacha druiven is op grote hoogte aangeplant op rotsachtige bodems en komt van stokken tussen de 30 en 100 jaar oud. Deze percelen, die een zeer lage opbrengst kennen, worden met de maximale aandacht verzorgd. Hierdoor produceren ze zeer complexe en rijke Spaanse wijnen met een onderliggende mineraliteit door het oeroude gesteente in de bodem.
Cariñena
Het wijngebied Cariñena ligt ten westen van Barcelona en is één van de oudste wijngebieden van Spanje. Door het ideale klimaat, de centrale ligging van Frankrijk tot Catalonië verbouwt men hier al druiven tijdens de Romeinse tijd. Wijn produceren is de belangrijkste economische activiteit van de regio, er zijn ongeveer 1720 wijnboeren actief.
Op elk moment uw favoriete Gran Reserva kunnen schenken? Met de Don Mendo Service heeft u deze Spaanse topper altijd met 50% korting en gratis levering in huis. U bepaalt zelf het aantal leveringen per jaar. Benieuwd hoe het precies in zijn werk gaat? Kijk hier voor meer info
De Don Mendo Gran Reserva is al lekker van zichzelf, maar komt helemaal tot zijn recht bij een lekker kruidig stoofpotje met paddenstoelen en rundvlees. In dit recept leggen we u stap voor stap uit hoe u zelf dit smaakvolle gerecht makkelijk op tafel zet. Genieten!
Domaine de la Jasse ‘Vieilles Vignes’ Cabernet-Merlot
Zijdezacht, krachtig en lang van smaak
Wijnsoort Rode Wijn
Land Frankrijk
Druivenras Cabernet Sauvignon, Merlot
Regio Pays d’Oc
Smaakprofiel Complex, krachtig & vol
Alcoholgehalte 14.00
Jaargang 2018
Classificatie IGP Pays d’Oc
Houtrijping 12 maanden
Serveertemperatuur 16-18 °C
Allergenen Bevat sulfieten
Afsluiting Kurk
“Rijk gefruite La Jasse van de exotische oogst 2018”
De oogst 2018 in de Languedoc is goed qua volume, en bovengemiddeld van kwaliteit! Er zijn zelfs fantastische wijnen gemaakt, zoals op Domaine de La Jasse. 2018 werd vooral gekenmerkt door een lange, warme zomer en ‘Indian Summer’, waardoor de Merlot- en Cabernet druiven in alle rust volrijp geoogst konden worden. Omdat het warme weer tot en met oktober aanhield, werden de druiven perfect rijp. Door de koele nachten tijdens de oogstperiode kon elk perceel optimaal rijp worden geplukt. Met exotisch rijke, maar toch gebalanceerde Franse wijn als resultaat.
Domaine de La Jasse
Het domein ligt op zo’n 15 kilometer ten noorden van Montpellier in het hart van de meest dynamische wijnregio van Frankrijk. In het verleden was het domein een schuilplek, ‘Jasse’, voor schapen tegen de felle zon. Een schaduwrijke plek onder de oeroude platanen, waarvan er nog één van 110 jaar oud op de binnenplaats van het domein staat en nu het beeldmerk is van het domein. In het Mediterrane zeeklimaat profiteert La Jasse, naast gemiddeld ruim 300 dagen zon, van de mineraalrijke bodem met hun Vieilles Vignes Cabernet en Merlot.
Een van de belangrijkste ‘hoekstenen’ van het succes van La Jasse is ongetwijfeld de invloed van meester wijnmaker Patrick Léon. Die met ingang van 2009 het team van Bruno kwam adviseren. Patrick Léon begon zijn indrukwekkende carrière op Grand Cru Château Lascombes in Margaux, gevolgd door ruim 20 jaar wijnmaken op Château Mouton-Rothschild. Helaas is 2018 de laatste La Jasse oogst geweest waar Patrick aan meewerkte, omdat hij niet lang daarna tot grote droefenis van de gehele equipe op 75-jarige leeftijd overleed. Domaine de La Jasse
Domaine de Gry-Sablon Douby Morgon AOP
Deze Beaujolais is afkomstig van het authentieke Domaine de Gry-Sablon in Morgon, de een na grootste Cru in Beaujolais. Al meer dan twintig jaar maken Christine en Monique Morel hier met veel passie de meest prachtige wijnen. Zo ook de Domaine de Gry-Sablon Douby Morgon AOP. Vol fruit, prachtig in balans en met een heerlijke vleugje kruiden.
Wijnsoort Rode Wijn
Land Frankrijk
Druivensoort Gamay
Regio Beaujolais
Smaakprofiel Vol & Krachtig
Jaargang 2019
Alcoholgehalte 14.00 %
Serveertemperatuur 16
Allergenen Bevat Sulfieten
Afsluiting Kurk
Mooie, elegante en volle wijn
Al meer dan twintig jaar produceren Christine en Dominique Morel aan Domaine de Gry-Sablon met veel passie authentieke wijnen, met kenmerkende aroma’s van de verschillende wijngronden waar zij hun druiven verbouwen. De verschillende terroirs van de wijngaarden dragen bij aan de unieke smaken en aroma’s van deze topwijnen. De oprichting van Domaine de Gry-Sablon gaat terug tot in de vroege jaren van 1900 en is begonnen in het stadje Emeringes. Dhr. Besson, de overgrootvader van Dominique Morel, vond destijds de eerste filterpers uit en hij werd daarvoor beloond met een bronzen medaille op het Concours Lepine in 1910. Vandaag de dag is het landgoed verspreid over maar liefst acht steden in het Beaujolais gebied met achttien hectare aan wijngaarden en twaalf bekende wijnnamen. Émeringes, Lancié, Saint-Amour, Fleurie, Régnié, Morgon, Julieéas en Moulin-à-Vent zijn de acht steden waar deze prachtige authentieke en medaillebekroonde wijnen vandaan komen. Op het landgoed wordt al het landbouwwerk met de hand gedaan, worden de druiven met de hand geoogst en gesorteerd voordat ze aankomen in de wijnmakerij. Zo ontstaan de prachtige en authentieke Beaujolaiswijnen van Domaine de Gry-Sablon.
Morgon
Na Fleurie is Morgon de befaamdste en de op een na grootste Cru uit het Beaujolais-gebied. Tussen de steden Lyon en Beaune liggen zes verschillende wijngaarden die de regio verdelen in drie gebieden. Deze deelgebieden, gericht op het zuiden, zuidoosten en noordwesten, brengen alle drie een andere stijl wijnen voort. Gamay is de enige druif voor rode wijnen die hier is toegestaan. De wijngaarden zijn rotsachtig met brokkelige leisteen en vulkanisch gesteente. Deze bodemstructuur heeft enorme invloed op het karakter van de wijnen. Morgon wijnen zijn volle, krachtige en vlezige wijnen met aroma’s van onder andere kersen en pruimen.
Beaujolais wijnen
Beaujolais staat bij velen bekend om zijn Beaujolais Primeur. Eigenlijk jammer, want Beaujolais heeft veel meer te bieden dan deze jonge en lichte rode wijn. In de wijnen van Beaujolais onderscheidt men vier niveaus. In volgorde van toenemende kwaliteit zijn dat: Beaujolais, Beaujolais Supérieur, Beaujolais-Villages en de Cru’s (Brouilly, Chénas, Chiroubles, Côte de Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Regnié en Saint-Amour).
Sangrato Barbera Nizza
Zacht fruitig vol zoete kersenbonbons
Allergenen Bevat sulfieten
Nizza Monferrato was oorspronkelijk een subzone van Barbera d’Asti waar fantastische Italiaanse rode wijn van de Barbera druif werd gemaakt. De kwaliteit was zelfs zo goed dat het gebied in 2014 is gepromoveerd naar Nizza DOCG: de hoogste classificatie met dus de strengste regelgeving in Italië. Deze classificatie is in het leven geroepen om de consument duidelijkheid te geven rondom de herkomst, het gebruik van inheemse druiven, vinificatietechnieken en kwaliteit van de Italiaanse wijn. Een belangrijk verschil tussen DOC en DOCG is dat de opbrengst per hectare bij een DOCG lager is, waardoor kwaliteit boven kwantiteit wordt gekozen.
Nizza Monferrato wijn
Binnen de DOCG Nizza is Barbera dus de enige toegestane druif. Deze druif uit Piemonte brengt fruitige Italiaanse rode wijnen voort met een kenmerkende smaak van kersen, bramen, kruidige indrukken en frisse zuren. Nergens levert Barbera zulke mooie resultaten als in het noordelijke Piemonte, zeker als de opbrengst per hectare naar beneden wordt gebracht.