De Beste Roomijsmachines
De Beste Roomijsmachines: Er zijn honderden websites in Europa die producten en artikelen vergelijken en testen.
We hebben deze websites bezocht, zowel in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Potugal, Spanje, Zweden en Zwitserland.
We hebben hun testen en vergelijkingen bekeken en vooral hun commentaar gelezen over de verschillende producten die ze hebben getest. Daaruit hebben we een samenstelling gemaakt uit “De Beste Roomijsmachines in Europa”.
De Beste Roomijsmachines
Weet je niet welke ijsmachine je moet kopen? Wij zullen het uitleggen waar je moet op letten en gaan ook vertellen welke machines het best uit verschillende testen kwamen.
De winnaar bij De Beste Roomijsmachines in Europa
IJsmachine Emma 1,5 L met zelfkoelende compressor 150w
Ben je meer voor chocolade, aardbei of vanille? Of experimenteer je liever met meer exotische smaken en smaakcombinaties? De Emma ijsmachine van Springlane is er voor al uw wensen.
Met Emma bepaal je uit welke ingrediënten je ijs wordt samengesteld. Of het nu gaat om ijs, sorbet, een parfait of bevroren yoghurt: met de geborstelde roestvrijstalen ijsmachine bereid je romige desserts in je keuken volgens je wensen. Allemaal dankzij de krachtige compressor zonder voorafgaande koeling van de ijscontainer.
Prijs/Kwaliteit bij De Beste Roomijsmachines in Europa
UNOLD 48845 Gusto IJsmachine zelfkoelende compressor
De UNOLD ijsmachine maakt het mogelijk om tot 2 liter heerlijk ijs te bereiden zonder de container vooraf te koelen. Dit is mogelijk dankzij de automatische compressor die koude produceert tot -35 ° C. De technologie is verpakt in een roestvrijstalen en glazen behuizing. Omdat de geanodiseerde aluminium container verwijder baar is, is schoonmaken zeer eenvoudig. De aandrijving van de roomijsmachine wordt uitgevoerd door middel van een robuuste motor die geschikt is voor een continue snelheid. De bediening is eenvoudig dankzij een groot LCD-scherm en aanraaktoetsen voor verschillende functies.
De Bestseller bij De Beste Roomijsmachines in Europa
IJsmachine Elli 1,2 L met zelfkoelende compressor 135w
De compacte 1,2-liter container biedt voldoende ruimte voor verschillende porties van uw favoriete ijs.
U kunt uw lepel pakken en genieten van een aangename pauze met uw ijs na slechts 45 minuten voorbereiding.
Met het transparante deksel kunt u de productie van het ijs bekijken en u op elk moment laten weten wanneer het ijs klaar is om te worden geproefd. Noten, knapperige vulling of sauzen kunnen tijdens de bereiding door de vulopening worden toegevoegd.
Onze aanraders bij De Beste Roomijsmachines in Europa
IJsmachine & Yoghurtmaker Elisa 2,0 L met zelfkoelende compressor 180w
PERFECTE RESULTATEN – Elisa tovert in slechts 60 minuten 2 L romig ijs tevoorschijn zonder voor te vriezen en transformeert melk binnen enkele uren in heerlijke yoghurt dankzij het geïntegreerde verwarmingselement.
VEELZIJDIG – De ijs- en yoghurtmaker heeft 4 programma’s die eenvoudig via het digitale bedieningspaneel kunnen worden aangepast: ijs, yoghurt, koelen en roeren.
KRACHTIG – Dankzij de geïntegreerde compressor en het koelvermogen van 180 watt heeft Elisa geen voorkoeling nodig en bereidt ze ijs voor in het vriesbereik tot -35°C. Voor yoghurtbereiding verwarmt Elisa tot 40°C.
De Beste Roomijsmachines in Europa: Kopers Handleiding
Soorten ijsmachines die u kunt kopen
Freezer Bowl Ice Cream Makers – De vriezerkom is het afzonderlijke stuk dat we moeten invriezen voordat we ijs maken. Inderdaad, de machines met dit systeem zijn meestal goedkoper dan die met een ingebouwde vriezer, maar toch zijn er mensen die dit bijzonder vervelend vinden.
IJsmachine met ingebouwde vriezer – dit soort machines zijn gemakkelijker te gebruiken omdat het niet nodig is om uw kom voor gebruik in te vriezen. Ze zijn echter duurder. Natuurlijk kunnen we in een paar minuten en zonder voorbereiding (zo besparen we ook op werk) op een eenvoudige manier ijs bereiden.
Compressorijsmachines – compressorijsmachines hebben een “compressor”, een apparaat waarmee de tank in een paar minuten kan worden gekoeld. Dit maakt het ideaal voor de meest ongeduldige of voor die koks die tijd willen besparen.
IJsmachines met een gelcontainer – sommige ijsmachines hebben een zogenaamde gelcontainer. Het is een compartiment dat we eerder moeten invriezen en waarmee we ijs van twee smaken tegelijk kunnen maken.
Traditionele ijsmachines – op basis van ijs en zout, houden traditionele ijsmachines een constante temperatuur in de emmer die, door de emmer te draaien waarin het ijs zich bevindt, geweldige resultaten oplevert. Het kan echter een beetje vervelend zijn om ze te gebruiken, aangezien je de slinger tijdens het hele proces moet bewegen, hoewel het in sommige gevallen mechanisch is.
Draagbare ijsmachines – het zijn machines die we overal mee naartoe kunnen nemen. Ze zijn dus ideaal voor de zomer en wanneer we zin hebben om naar het strand te gaan. Het ijs wordt gevormd door de ingrediënten erin te schudden.
Welke ijsmachine kopen?
In onze vorige sectie noemden we een aanzienlijk aantal soorten ijsmachines, hier laten we u wat meer zien van wat u op de markt kunt vinden, afhankelijk van uw smaak of behoeften:
Vloeibare Stikstof IJsmachine
Gelegen in de wereld van de nucleaire gastronomie, kun je met deze praktijk zeer heerlijke maaltijden maken en met ijs is het handig omdat vloeibare stikstof bevriest bij een temperatuur van -196 ° C, waardoor de ijsjes veel romiger worden vanwege de snelheid waarmee het smelt en bereikt het punt van ijs. Vloeibare stikstof houdt vet- en waterdeeltjes klein om de vorming van ijskristallen te voorkomen, dus hoe sneller het ijs wordt gemaakt, hoe beter de textuur.
Elektrische motor Softijsmachine
Ze komen vaker voor in bedrijfsruimten, ideaal voor de verkoop van ijs op straat of in uw bedrijf, evenementen, school, enz. Ze zijn te groot om in de keuken te hebben, dus het is beter om ze uit de buurt van huis te houden.
industriële ijsmachine
Al het handmatige proces wordt vergeten en deze machines doen alles automatisch; Ze zijn geweldig omdat de capaciteit van ijs om eruit te komen enorm is, ze zijn ook vaak een beetje prijzig.
Gefrituurd ijs?
Het is al 4 jaar een trend, een mode die sympathiek is voor de meeste mensen die graag ijs eten. Het is eigenlijk afkomstig van of wordt eigenlijk Thais ijs genoemd, de traditionele manier om het te maken; het wordt ook wel gegrild ijs genoemd .
Hoe werken gefrituurde ijsmachines?
Gekenmerkt door het maken van de ijsjes in het bijzijn van de klant en met natuurlijke producten naar keuze; Het zijn machines die op een vernieuwende manier, door het gebruik van de spatel, ontelbare soorten etenswaren omtoveren in een exquise ijsrolletje of in een koude mousse. Allemaal met verse seizoen ingrediënten die op dit moment gekozen zijn en onder de nieuwsgierige blik van het publiek.
Hoe werkt een zelfgemaakte ijsmachine?
Het bedienen van een ijsmachine is heel eenvoudig. Het eerste is om de temperatuur van de machine te verlagen tot de temperatuur die nodig is om te beginnen met het bereiden van het ijs. Dit kan door gebruik te maken van een ingebouwde compressor, of door een deel van de machine enkele uren in de vriezer te plaatsen in het geval van goedkopere ijsmachines.
Zodra de vereiste temperatuur is bereikt, worden de ingrediënten in de container gedaan en sommige messen zijn verantwoordelijk voor het omdraaien van de container gedurende de tijd die u hebt geprogrammeerd. Normaal gesproken is 30 minuten meer dan genoeg om een consistent en romig ijs te krijgen zoals in een ijssalon.
Tips voor het bereiden van ijs in je thuismachine
Waar bij het bereiden van huisgemaakt ijs fundamenteel rekening mee moet worden gehouden, is zowel de temperatuur van de verschillende ingrediënten als de tijden. Het is essentieel (tenzij je een machine met een eigen koelkast hebt) dat je de bereidingskom volledig invriest. Schud het nadat je het hebt ingevroren om er zeker van te zijn dat het inderdaad volledig is bevroren.
Anderzijds is ook de temperatuur van de ingrediënten van invloed. Voor een goed resultaat dienen deze ongeveer 3 of 4 graden te zijn. Het vetgehalte dat ijs bevat, is ook belangrijk. Het zal variëren tussen 10% en 16%, afhankelijk van de kwaliteit die u wilt hebben. Als het gaat om het conserveren van het ijs dat je hebt gemaakt, kun je het beter met een folie erop en op een niet al te lage temperatuur bewaren om te voorkomen dat het hard wordt.
Reiniging en onderhoud van ijsmachines
We hebben in onze vorige sectie opgemerkt dat het schoonmaken van deze elektrische apparaten heel gemakkelijk en eenvoudig is, maar hier zullen we u enkele tips geven die u moet volgen zodat uw ijsmachine altijd goed verzorgd en glanzend is; Daarnaast gaat een goede reiniging ten koste van de kwaliteit van het eindproduct… een heerlijk ijsje. Hoewel de meeste ijsmachines tegenwoordig een ingebouwd reinigingssysteem op waterbasis hebben, maakt het werken met hoge temperaturen het schoonmaken gemakkelijker.
• Volg de reinigings- en onderhoudsaanbevelingen van de fabrikant. Dat zou in de handleiding moeten staan die bij de machine wordt geleverd als je hem koopt.
• Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die zijn toegestaan voor voedsel en dan heb je geen problemen met sanitaire voorzieningen door een besmet persoon.
• Controleer voor gebruik of alle achtergebleven resten zijn verwijderd, het is essentieel om dit alles te verwijderen voor de non-proliferatie van bacteriën.
• Spoel elk stuk af met veel water om eventueel achtergebleven wasmiddel te verwijderen, doe het geduldig en het water moet heel schoon zijn.
• We raden aan om pasteuriseermachines aan te schaffen voor de bereiding van roomijs.
Schoonmaak en onderhoud.
1. Je moet het constant doen, het is essentieel dat je hier constant mee bezig bent. Wat betreft het wassen, vermijd het gebruik van oplosmiddelen, alcohol of wasmiddelen, aangezien deze functionele onderdelen bij de productie van ijs kunnen beschadigen en besmetten.
2. Het gebruik van poederproducten, schuurmiddelen, schuursponzen, puntige gereedschappen verhoogt het risico op het verwijderen of verzwakken van de beschermende film op het oppervlak.
3. Het gebruik van schurend staal en synthetische wol kan oxidatieverschijnselen veroorzaken en de oppervlakken beschadigen. Detergent die chloor, bleekmiddel, ammoniak, zoutzuur en afgeleide producten bevatten, tasten de samenstelling van het staal aan, verkleuren of oxideren het onherstelbaar en beschadigen de “plastic” onderdelen.
4. We raden u aan de onderdelen handmatig in water (max. 60°C) te wassen en voor ontsmetting de gedemonteerde onderdelen 10 tot 15 minuten in lauw, ontsmet water te laten en af te spoelen voordat u ze weer in elkaar zet.
5. Aan het einde van het wassen en voordat elk onderdeel wordt vervangen, is het raadzaam om het af te drogen met een zachte en schone doek, geschikt voor contact met voedsel, om te voorkomen dat elk type vocht dat rijk is aan minerale zouten en chloor metalen oppervlakken aantast. sporen die de glans verwijderen.