Diëten en afvallen deel 1: Hier willen we enkele boeken voorstellen over diëten en afvallen.
Simpele vegetarische recepten geïnspireerd door mijn reizen
Erin Gleeson (auteur)
Erin Gleeson – de New York Times bestseller auteur van Het Forest Feast kookboek – heeft haar lezers meegenomen naar haar pittoreske boshut met prachtige foto’s van haar magische bijeenkomsten en haar energieke manier van vegetarisch koken. In dit boek neemt Gleeson de lezer mee naar Europa, met recepten die haar inspireerden tijdens een familievakantie naar Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië. Ze herontdekt in 100 vegetarische, toegankelijke en onvergetelijke recepten de smaken en klassieke gerechten van de mediterrane wereld. Met schilderachtige sfeerfoto’s en eigengemaakte aquarelillustraties is Het mediterrane forest feast kookboek een onweerstaanbare vlucht uit het alledaagse, waar je ook woont.
ERIN GLEESON is een fotografe, blogger en vegetariër en woont met haar gezin in een boshut in Californië. Via haar Forest Feast blog en verschillende Forest Feast-kookboeken inspireert ze mensen tot het maken van gezonde, meestal vegetarische gerechten die eenvoudig maar ook feestelijk zijn.
Snel vet verbranden en gewicht verliezen met heerlijke, koolhydraatarme recepten
Jane FAERBER (auteur)
Breng je vetverbranding in een hogere versnelling door koolhydraten te vervangen door gezonde vetten en eiwitten. Doordat je lichaam de suikers uit de koolhydraten niet meer kan gebruiken als voornaamste energiebron, zal het een beroep doen op vetten voor zijn energie, waardoor de kilo’s in een mum van tijd verdwijnen!
In dit boek vind je 60 eenvoudige keto-gerechten die niet alleen weinig koolhydraten en veel vetten bevatten, maar ook nog eens superlekker zijn. Leer hoe het ketodieet precies werkt, hoe je op een gemakkelijke en veilige manier overschakelt naar een ketogene levensstijl en hoe het dieet niet alleen goed is voor gewichtsverlies maar ook andere gezondheidsvoordelen heeft, zoals een stabielere suikerspiegel, een verminderd risico op hart- en vaatziekten en een betere spijsvertering.
Jane Faerber is een blogster en dieetconsulente gespecialiseerd in LCHF (Low Carb High Fat). Ze geeft ook lezingen over gezondheid en voeding en heeft verschillende boeken geschreven, waaronder de bestsellers ‘Het ultieme low carb kookbook‘ en ‘Het ultieme low carb bakboek‘.
250 pure en vegetarische recepten zonder zuivel, gluten en geraffineerde suikers
Amy Chaplin (auteur)
Whole food is een trend: puur en bewust koken met natuurlijke ingrediënten en met aandacht voor wat je binnenkrijgt. Amy Chaplin laat je zien hoe leuk, gemakkelijk en ongelooflijk smaakvol vegetarisch koken kan zijn. In Whole food voor elke dag vind je 250 overheerlijke vegetarische gerechten, zonder gluten, zuivel en geraffineerde suikers. Transformeer een eenvoudig groentegerecht in iets spectaculairs door er de juiste dressing aan toe te voegen. Voeg noten of zaden toe en vergroot de voedingswaarde van je gerecht onmiddellijk. Maak zelf crackers, boters, melk en sauzen.
Chaplin geeft steeds basisrecepten en laat vervolgens zien hoe je eindeloos kunt variéren en combineren.Zij moedigt je aan om lokale en organische ingrediënten te zoeken, je voorraadkast te vullen met voedingsrijke ingrediënten, leert je gerechten van tevoren te bereiden, en thuis te koken!
Eet de hele week lekker en gezond met voedingsmiddelen die essentieel zijn voor een gezond dieet: zaden, noten, fruit en groenten, hele granen en plantaardig voedsel.
De Australische Amy Chaplin werkte ruim 20 jaar als vegetarische chef in restaurants over de hele wereld, ook in Amsterdam. Amy ontwikkelt recepten, geeft kooklessen en werkt als privé;-chef. Haar recepten worden gepubliceerd in The Wall Street Journal, The Washington Post, Vogue, New York magazine, The Guardian, The Huffington Post, Vegetarian Times en Garden Design en ze schrijft voor de websites van Vogue, Martha Stewart en Goop (van Gwyneth Paltrow).
De ***chef die groenten de hoofdrol geeft.
Alain Passard (auteur)
In diëten en afvallen deel 1 hebben we het ook over de Franse meesterchef Alain Passard, winnaar van de Johannes van Damprijs 2019, geeft groenten een hoofdrol en heeft wereldwijd talloze collega’s geïnspireerd. Hij is een pionier als het gaat om vegetarisch koken. Van kardinaalrode ui met slahart en ansjovis tot meiraap met citroen en zwarte peper: in dit boek, waarin de gerechten worden getoond door middel van kunstzinnige illustraties, biedt de sterrenchef niet alleen helder beschreven recepten, maar geeft hij ook een toelichting op elk recept. Zelfs aan dranksuggesties is gedacht.
Hiermee zet je gegarandeerd een onvergetelijke maaltijd op tafel, waarbij je niet alleen jezelf, maar ook je gasten zult verbazen. Inclusief een seizoenskalender, zodat je precies weet wanneer je welk gerecht kunt bereiden. Succes aan tafel verzekerd!
De gezondste leefstijl ter wereld in 120 recepten
Susie Theodorou (auteur)
De mediterrane keuken is een van de meest geliefde keukens. De voordelen van het mediterrane voedingspatroon worden alom geprezen en – ook wetenschappelijk – erkend. Welke dieettrend er ook opkomt: uiteindelijk grijpen we toch vaak weer terug op de keuken die we al zo lang goed kennen van vakanties, maar die ook in restaurants en supermarkten uitgebreid voorhanden is.
Dit praktische dieet kookboek bevat 120 recepten met als basis verse, eenvoudige en seizoensgebonden ingrediënten. Het is een verzameling Griekse, Italiaanse en Spaanse recepten, waarop de auteur hier en daar aanpassingen heeft gedaan die de receptuur eenvoudiger en minder tijdrovend maken.
Het mediterrane dieet is niet hetzelfde als een afvalmethode in de strikte betekenis. Het gaat meer om gezonde eetgewoontes waardoor je je gewicht reguleert en het volgen van de basisprincipes van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het mediterrane dieet is rijk aan plantaardige producten (groente, fruit, volkoren granen, peulvruchten en noten), vis, kip, zuivel en olijfolie. Het is een dieet dat ook rijk is aan antioxidanten. Dankzij het mediterrane dieet kun je je cholesterol verlagen, jezelf beschermen tegen hart- en vaatziekten en je gewicht op peil houden.
De Grieks-Cypriotische Susie Theodorou is foodstylist en kok. Zij laat zich graag inspireren door de keukens van de landen die zij privé of werkmatig bezoekt. Veelal zijn dat mediterrane landen. Vanuit haar achtergrond is zij zeer vertrouwd met de mediterrane keuken en levensstijl.
verrukkelijke en voedzame vegetarische recepten in diëten en afvallen deel 1
Nina Olsson (auteur)
Genomineerd voor Kookboek van het Jaar 2017.
Bowls of Goodness van Nina Olsson geeft iedereen de kans om moeiteloos een zalige en gezonde maaltijd op tafel te zetten.
Bowls of Goodness is een oogstrelend kookboek voor de thuiskok met een groot aantal even gemakkelijke als verrukkelijke maaltijden in een kom. Aan de hand van een verzameling vegetarische recepten, voor ontbijt, avondmaal of een gezellig etentje, wordt moeiteloos een eenvoudige kom vol textuur en smaak op tafel gezet. Met overheerlijke gerechten van smoothies en salades tot aan noedels en granen; elke kom bruist van vitaliteit en gezondheid.
diëten en afvallen deel 2 Nederlandstalig
Voor alle foodies en culinaire liefhebbers is er goed nieuws: met de Tefal Actifry Extra…
Een soepmaker of soepkoker is ideaal voor bij je thuis in de keuken om op…
De tijden veranderen en tuinvuren, vuurpotten of vuurschalen worden weer steeds populairder. Ze creëren immers een ontspannen…
Infrarood licht kan erg nuttig zijn om spierpijn te verzachten , zoals contracturen, ischias, artritis, trekken... Ons…
Er zijn weinig dingen in het leven zo prettig als 's ochtends, zodra je wakker…
Wandelen is een aantrekkelijke activiteit waarmee je het lichaam in korte tijd kunt versterken. Maar helpt…