Kamado barbecue het multifunctionele keramische Japanse Ei.
Benieuwd wat de beste kamado barbecues zijn? Lees onze gids en beoordelingen.
Is het een merk? Is hij een samoerai? Nee. De Kamado is een met houtskool bedekte barbecue die vaag lijkt op een brontosaurus-ei, en die ongelooflijk beroemd wordt, zelfs in België en Nederland. Dit komt door het feit dat het unieke eigenaardigheden heeft, wat het echt speciaal maakt. In feite is er sprake van een soort multifunctionele bbq, waarmee je indirect kunt koken, roken en nog veel meer. En met dat bijzondere design dat het woord elegantie uit je longen schreeuwt en waar je verliefd op wordt!
Het heeft een structuur die in sommige opzichten lijkt op de Kettle, aangezien we het nog steeds hebben over een ronde houtskoolbarbecue. Alleen heeft de Kamado, in tegenstelling tot de Waterkoker, een veel bijzonderder vorm. In sommige opzichten lijkt het op een ei (en in feite noemen ze het ook “Japans ei”), voor anderen kan het lijken op een vatroker. Een van de belangrijkste kenmerken is de structuur, gemaakt van keramiek: een materiaal dat een hogere temperatuur behoud capaciteit mogelijk maakt dan metaal, soms tot 12 uur.
De dikte van de eierwanden is breder, wat de temperatuurbeheersing weer ten goede komt. Ten tweede noemen ze het niet toevallig multifunctioneel: met een Kamado barbecue kun je namelijk braden, grillen, specialiseren in indirect koken en experimenteren met roken . Wat betreft voeding werkt een Kamado historisch gezien alleen op houtskool, wat hem ook erg makkelijk in gebruik maakt. Andere voordelen? Het is helemaal niet ingewikkeld om schoon te maken, want het onderhoud is… snel en pijnloos.
De voordelen van Kamado houden daar niet op, want door hun speciale structuur kunnen er veel verschillende recepten mee worden gemaakt. Er zijn bijvoorbeeld mensen die ze gebruiken om taarten te bakken, of om pizza’s te bereiden, want de enige beperking is de verbeelding. Bovendien garanderen de modellen in kwestie – door de aanwezigheid van het deksel – een essentiële hermetische afdichting om het oveneffect met de barbecue na te bootsen. Ten slotte maakt het keramische materiaal ze veel resistenter dan een klassieke bbq , zozeer zelfs dat ze buiten kunnen worden gelaten zonder angst voor problemen zoals roest!
Technisch gezien stelt de eivorm van Kamado je in staat om het koken na te bootsen dat kan worden bereikt met roterende thermische ovens. Het betekent dat u zich kunt specialiseren in directe of indirecte, en dat u de luchtstroom kunt aanpassen om de vlam aan te passen aan uw behoeften op dit moment. Door de warmte beter te kunnen concentreren verbruikt de Kamado bbq bovendien minder houtskool dan een normale barbecue. De warmtecirculatie binnenin is homogener, wat gelijk staat aan een ander voordeel: het vlees is malser en sappiger en beslist minder droog .
Hoe werken deze speciale barbecues? De lucht komt van onderen de kookkamer binnen en verspreidt zich gelijkmatig in het keramische ei. Daarbij kruist het de gloeiende kolen en eindigt zijn run door de cilinder te verlaten, door de schoorsteen van het gereedschap. Deze continue luchtstroom doet de kolen herleven , om een constante warmte en een perfect gelijkmatige bereiding van het vlees te garanderen. Dankzij de isolerende werking van het keramiek warmen de kolen eerder op en worden ze direct rood als vulkanische lapilli!
Als u klaar bent met het gebruik, hoeft u het alleen maar uit te schakelen door de ventilatieopeningen te sluiten. De kolen, die niet meer door de luchtstromen worden doorkruist, zullen door gebrek aan zuurstoftoevoer afkoelen en het vuur doven. Zo simpel als het drinken van een glas water, toch?
Het kost veel, maar het is een echt vechtdier. Deze Kamado is van zeer hoge kwaliteit. De KamadoJoe is op constructief vlak een klassiek en betrouwbaar model. Het betekent dat het traditioneel gecoate keramische ei aanwezig is , met een zeer hoog bereik hermetische afdichting.
Kamado Joe Big Joe II houtskoolgrill, rood
Er zijn veel extra’s, waaronder warmtedeflectoren en een groot aantal accessoires zoals glasvezelgaas. Natuurlijk is er een klepsysteem voor het regelen van de luchtstroom en een constructie die voorkomt dat water binnendringt. Kortom, je kunt hem ook gebruiken terwijl het buiten stormt. Wat zijn de andere kenmerken van dit “ei”? Je kunt het gebruiken om indirect te koken en om te roken , maar ook om op een klassieke manier te grillen.
Het ei wordt verkocht samen met een trolley met vier poten , met wielen die het verplaatsen vergemakkelijken, en voorzien van remmen om de Kamado te stabiliseren. Er zijn ook twee handige zijsteunen voor ondersteuning , uitgerust met haken om je barbecuegereedschap op te hangen, en de thermometer is ingebouwd in het deksel. We herhalen dat de kosten hoog zijn, maar dat de KamadoJoe elke euro van zijn prijs waard is . Het is een product uit het professionele assortiment, ontworpen voor degenen die niet snel tevreden willen zijn, en het is zo robuust als een meteoriet!
de Kingsize Kamado, die met recht als de oudere broer van de Queen Kamado Grill kan worden beschouwd . Hij heeft grotere afmetingen en is daarom ideaal voor wie een bovengemiddeld kookoppervlak wil hebben. Voor de rest behoudt het alle bovengenoemde voordelen , met een robuuste structuur en met een uitzonderlijke kwaliteit in termen van prestaties.
Klarstein Kingsize – Kamado grill, keramische grill, houtskoolgrill, rookoven, met deksel
Het keramiek helpt bij het bereiken van een uitstekende warmteopslag en de structuur is zo robuust dat het zelfs zeer hoge temperaturen kan weerstaan. Zo is er de thermometer ingebouwd in de koepel, de twee opklapbare bamboe planken, de uittrekbare aslade en de trolley voorzien van vier pootjes met 4 wielen . De materialen zijn van topklasse (staal, gietijzer en keramiek), de dikte van de wanden is 2 centimeter en hierdoor kan de warmte enkele uren worden vastgehouden.
De structuur is ook uitstekend geschikt om te besparen op het kolenverbruik , terwijl de doorlaat van lucht zorgt voor constante warmte en altijd homogeen koken. Het wordt verkocht met stalen roosters en met een gietijzeren plaat , wat de veelzijdigheid duidelijk vergroot. Ten tweede is het supergemakkelijk schoon te maken, warmt het snel op en houdt het de sappen uit het vlees, waardoor het niet uitdroogt. Kortom, een authentiek juweel om van te houden en te gebruiken tot je erbij neervalt !
Voor alle foodies en culinaire liefhebbers is er goed nieuws: met de Tefal Actifry Extra…
Een soepmaker of soepkoker is ideaal voor bij je thuis in de keuken om op…
De tijden veranderen en tuinvuren, vuurpotten of vuurschalen worden weer steeds populairder. Ze creëren immers een ontspannen…
Infrarood licht kan erg nuttig zijn om spierpijn te verzachten , zoals contracturen, ischias, artritis, trekken... Ons…
Er zijn weinig dingen in het leven zo prettig als 's ochtends, zodra je wakker…
Wandelen is een aantrekkelijke activiteit waarmee je het lichaam in korte tijd kunt versterken. Maar helpt…