Product adviseur Werner

Kamado oven kenmerken en voordelen

Kamado oven kenmerken en voordelen

Wat is de Kamado oven en hoe werkt hij?

De Kamado oven is een hoogwaardige keramische barbecue waarmee u kunt stomen, roken, grillen, braden, bakken, stoven, sauteren van groenten in de wok en veel gerechten op lage temperaturen kunt bereiden en de temperatuur en kooktijd exact onder controle kunt houden.

Dankzij de vuurvaste keramische binnenkant die bestand is tegen 70 tot 350 °C, is de eigenschap van koken op lage temperatuur het meest opvallende kenmerk van de oven en in dit proces zijn het hout en de spaanders die aan de houtskool worden toegevoegd belangrijk omdat ze de smaken versterken van voedsel en verhoog het niveau van de meest nederige en eenvoudige bereiding. Het is echter ook mogelijk om hoge temperaturen te bereiken en op traditionele wijze een uitstekende grill of barbecue te bereiden.

De Japanse oven heeft een ware revolutie teweeggebracht in de wereldgastronomie sinds hij werd opgenomen in high-end en internationaal gerenommeerde restaurants. De relevantie ervan was te danken aan het feit dat het diners met veeleisende smaken en verfijnde smaakpapillen in contact bracht met bereidingen die, vanwege hun diepte van smaken en aroma’s, opvielen door hoe voortreffelijk ze waren, met als grootste geheim de kracht van de oven om koken op lage temperaturen.

kenmerken en voordelen van de kamado oven

De oven kookt het voedsel op een gelijkmatige temperatuur waarbij het uiterlijk, vocht en interne sappen behouden blijven, waardoor het een smaak krijgt die die van de ingrediënten combineert met die van het brandhout of schaafsel waarmee ze worden gekookt.


De structuur of constructie van de oven voorkomt dat lage buitentemperaturen of sterke luchtstromen de werking ervan beïnvloeden.


De kwaliteit van het keramiek, de eivorm van de oven en de structuur van de grill zorgen voor een uitstekende warmtecirculatie en perfecte temperatuurregeling, wat de smaak van bereide gerechten verbetert.


Afhankelijk van de kenmerken van de te bereiden bereidingen – stomen, vis roken, vlees braden, pizza’s met krokante bodem bakken of een stoofpot maken – kunnen de temperaturen worden aangepast dankzij de lagere trek en de bovenste klep om de inlaat van lucht. Op deze manier is de werking van de warmte urenlang stabiel en kan direct of indirect zijn en, afhankelijk van het gekozen systeem, zal het koken snel of langzaam zijn.


De kok kan, afhankelijk van de bereiding die hij wil uitvoeren, beslissen om op lage temperatuur met of zonder rook te koken.


Een bijzonderheid van Japans design is dat het gebaseerd is op het concept van brandstofefficiëntie en besparingen. Daarom laat de oven de luchtinlaat en -uitlaat toe om de luchtinlaat en -uitlaat te regelen, waardoor de duur van het hout of de houtskool wordt verlengd. Het is dus een ecologisch en duurzaam instrument dat met weinig brandstof meer dan twintig uur kan werken.


Perfect koud roken, zelfs gedurende twaalf uur, kan worden bereikt door gebruik te maken van de restwarmte van de oven.


De oven kan ook binnenshuis worden gebruikt omdat er geen brandgevaar bestaat.

Accessoires om te koken in een kamado oven

Tot de kookaccessoires die in de oven kunnen worden gebruikt, behoren twee basisrekken, gietijzer en roestvrij staal. De eerste geeft direct warmte af, ideaal voor vlees, en de tweede indirect, dus het is aan te raden voor het plaatsen van fijn gestructureerd voedsel zoals vis en gesneden groenten.

Andere gietijzeren accessoires die warmte gelijkmatig opnemen en afgeven zijn: de Saté Grill , ideaal voor het grillen van Kabobs, de Low Rim Skillet, de Duth Oven en de Casserole . Hierin kun je stoofschotels, sauzen of gewoon stomen.

De Japanse kamado oven is een bijzonder instrument voor de gastronomie dat alleen maar voordelen en een grote mogelijkheid biedt om zowel binnen als buiten de keuken gebruikt te worden en, afhankelijk van de voorbereidingen die je wilt maken, kun je andere accessoires toevoegen zoals de wok als je wilt groenten sauteren. zeker eens proberen.

Conclusie

de Big Green Egg kamado, de beste barbecue kamado op de markt, om heerlijk te koken voor je familie en vrienden.

Deze artikels zullen je ook interesseren.

DIDOSHOP

Recent Posts

Tefal Actifry Extra FZ722015: Een Revolutie in de Keuken

Voor alle foodies en culinaire liefhebbers is er goed nieuws: met de Tefal Actifry Extra…

4 maanden ago

De Best Verkochte soepmakers of soepkokers

Een soepmaker of soepkoker is ideaal voor bij je thuis in de keuken om op…

4 maanden ago

Bestsellers in vuurschalen

De tijden veranderen en tuinvuren, vuurpotten of vuurschalen worden weer steeds populairder. Ze creëren immers een ontspannen…

4 maanden ago

Infraroodlampen om pijn te verlichten

Infrarood licht kan erg nuttig zijn om spierpijn te verzachten , zoals contracturen, ischias, artritis, trekken... Ons…

4 maanden ago

Aankoopgids Melkopschuimer

Er zijn weinig dingen in het leven zo prettig als 's ochtends, zodra je wakker…

4 maanden ago

Wandelen en gewicht verliezen

Wandelen is een aantrekkelijke activiteit waarmee je het lichaam in korte tijd kunt versterken. Maar helpt…

4 maanden ago