In dit artikel ga ik je vertellen over Whisky het vloeibare goud, want wie heeft er niet aan getwijfeld of ze een whisky leuk zullen vinden? Of wat is de beste whisky? Of als het een goede keuze zou zijn als cadeau?
Whisky is zonder twijfel een van de bekendste drankjes ter wereld, maar ook een van de drankjes met meer nuances, kenmerken en variëteiten. Op de markt kunnen we oneindig veel flessen vinden en het is belangrijk om er een te kiezen op basis van onze smaak.
Het is waar dat we vaak het risico moeten nemen en een andere fles moeten kopen om nieuwe dingen te proberen, voor mij persoonlijk heeft het vaak voor mij gewerkt en ik heb verrassende whisky’s ontdekt, maar misschien is het goed om een idee te hebben van wat we gaan proeven.
De whisky is waarschijnlijk je partner geweest bij verschillende soorten feesten. Vind je dit drankje lekker? Hier vertellen we je alles wat je moet weten over dit graan van gefermenteerde en gedistilleerde alcohol, meestal gerijpt in eikenhouten vaten en gebotteld met minstens 40% alcohol per volume.
Na zich langzaam te hebben ontwikkeld in de heuvels en valleien van Schotland, is whisky tegenwoordig een wereldberoemde alcohol. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog speelde hij een belangrijke rol in het herstel van Groot-Brittannië.
Hoewel de verschijningsdatum van whisky niet nauwkeurig kan worden vastgesteld, is het bekend dat de Chinezen het meer dan 2000 jaar geleden hebben gedistilleerd. De Ieren en de Schotten betwisten het auteurschap, maar eeuwenlang hebben de Schotse Hooglanden de belangrijkste kwaliteiten geïmplementeerd om het te maken.
Deze alcohol werd beschouwd als een drank voor mensen zonder klasse. Niks aan de hand vandaag! Tot de 19e eeuw kostte het de producenten veel, omdat belastingen op gerst de Schotse economie belemmerden. Dit leidde tot de oprichting van illegale distilleerderijen in de Hooglanden en de smokkel groeide snel.
Jarenlang werden er in het geheim grote hoeveelheden whisky gebrouwd. Pas in 1823 werd whiskyproductie met vergunning toegestaan en George Smith opende de eerste distilleerderij met vergunning in Glenlivet, Schotland.
Het is belangrijk dat u onderscheid maakt tussen de verschillende whisky’s die tegenwoordig in de wereld op de markt worden gebracht. In feite is er geen enkele classificatie van de soorten whisky, maar verschillende soorten die variëren naargelang de productieprocessen, de ingrediënten die voor hun productie worden gebruikt of hun territoriale oorsprong. Dus waar wordt whisky van gemaakt?
Volgens de ingrediënten kunnen we ze onderverdelen in:
Met betrekking tot de oorsprong van de fabricage , zijn de meest populaire die op de markt bestaan de volgende:
We willen je iets vertellen over het maken van whisky, maar je moet weten dat het proces afhankelijk is van het soort drank. We gaan ons even concentreren op degene die wordt bereid uit gerstemout.
Na de oogst wordt de gerst 2 tot 3 dagen geweekt en op de grond uitgespreid om te ontkiemen, zodat het zetmeel oplosbaar is en zijn omzetting in suikers mogelijk maakt. Daarna gaan ze verder met drogen met kolenvuur of hete luchtstroom.
Nadat de gerst is gemout en gedroogd, wordt deze geplet en vervolgens gemengd met heet water in een speciale tank. Het verandert in een zoete vloeistof wanneer vast afval wordt gefilterd. In dit proces wordt de smaak bepaald.
Na afkoeling wordt het filtraat overgebracht naar stalen of houten tanks met een inhoud tussen 9000 en 45000 liter. Gist wordt vervolgens toegevoegd om de fermentatie te starten, die ongeveer 48 uur duurt.
De malt-whisky wordt minstens twee keer gedistilleerd in koperen ketels waarvan de condensorspiraal wordt gekoeld met continu vernieuwd water. Dit geeft een eerste product in een concentratie van 21%, dat een tweede keer wordt gedestilleerd. En in het geval van de Ieren wordt er nog een derde distillatie gedaan.
Ten slotte wordt de alcohol die in de tanks voor alcoholische dranken wordt teruggewonnen, teruggebracht tot 64 ° door zuiver water toe te voegen voordat het wordt overgebracht naar eikenhouten vaten waar het klaar is met vormen.
Er is geen goede of slechte manier om whisky te drinken . Zolang je er maar van geniet, dat is het enige dat telt! Sommige technieken kunnen helpen om de whisky-proefervaring te vergroten en nog aangenamer te maken.
Proef in verschillende glazen en bij verschillende temperaturen. Voeg een beetje water of een mengsel toe. Probeer ook eens een cocktail. Houd er rekening mee dat jij de enige bent die de bereiding kent die bij jou past om de beste whisky ter wereld te worden.
De voordelen van wijn worden vaak aangeprezen, maar hoe zit het met whisky? Als je een fan bent van deze alcoholische drank, hoef je je niet langer schuldig te voelen, want deze drank zou gunstige gezondheidseffecten hebben, mits met mate geconsumeerd.
Sommige onderzoeken hebben interessante voordelen van whisky aangetoond , waaronder:
Nu weet u meer over uw favoriete drankje, de oorsprong, kenmerken, soorten, productieproces en gezondheidsvoordelen.
Het is tijd om een glas te schenken en … gezondheid !
Voor alle foodies en culinaire liefhebbers is er goed nieuws: met de Tefal Actifry Extra…
Een soepmaker of soepkoker is ideaal voor bij je thuis in de keuken om op…
De tijden veranderen en tuinvuren, vuurpotten of vuurschalen worden weer steeds populairder. Ze creëren immers een ontspannen…
Infrarood licht kan erg nuttig zijn om spierpijn te verzachten , zoals contracturen, ischias, artritis, trekken... Ons…
Er zijn weinig dingen in het leven zo prettig als 's ochtends, zodra je wakker…
Wandelen is een aantrekkelijke activiteit waarmee je het lichaam in korte tijd kunt versterken. Maar helpt…